Barn Till Gud

Alla inlägg den 1 april 2010

Av Lisa - 1 april 2010 12:21

Cici:


Ja det är en fantastisk historia.

Rörande... mörk från början med sen blir den ljusare.

Då förstår man att Gud gör underverk! :)


God bless!


Lisa

Av Lisa - 1 april 2010 11:30

En historia jag fick skickad till mig på facebook:


En berättelse om en lärare som undervisade på mellanstadiet. Hon hette Gustavsson och var lärare för en 5.e klass och när hon stod inför klassen första skoldagen så sa hon en lögn. Som många andra lärare så tittade hon på klassen och sa att "hon älskade dem alla lika mycket".
Men det var omöjligt, längst fram satt en ung kille lite slarvigt och han såg ganska ovårdad ut. Han hette Teddy. Fröken Gustavsson hade sett denna pojke på skolgården förra året och då noterat att han inte trivdes särskilt bra med dom andra barnen. Pojkens kläder var smutsiga och han såg ut att ständigt vara i behov av ett bad. Teddy kunde ibland vara lite bråkig...

Fröken Gustavsson kunde vid tillfällen känna för att att markera hans skrivningar med ett stort rött kryss och sedan skriva Icke Godkänd! och lägga hans papper längst ner under alla dom andra elevernas skrivningar.

I skolarbetet ingick för läraren att titta på varje elevs betyg och utlåtande från andra lärare från föregående år. Hon la oftast Teddys akt sist, under alla dom andras. När det var dags att titta på Teddys papper så blev hon mäkta förvånad.

Teddys lärare från första året skrev: "Teddy är en begåvad kille med nära till skratt. Han gör sina läxor ordentligt och är väluppfostrad. Det är en glädje att ha honom här".

Hans lärare från andra året skrev: "Teddy är en mycket begåvad elev. Omtyckt av sina kamrater, men han är lite "orolig" eftersom hans mor har en obotlig sjukdom och ligger på sjukhus. Hans situation hemma måste vara svår".

Hans lärare från tredje året skrev. "Hans mors död har tagit honom hårt. Han försöker göra sitt bästa men hans far bryr sig inte särskilt mycket om honom. Och han kommer att få problem om inte hans situation förändras snarast".

Teddys lärare från hans fjärde år skrev: "Teddy är okoncentrerad i skolan och visar inte särskilt mycket intresse av skolarbetet och ibland sover han".

Vid det här laget var fröken Gustavsson medveten om pojkens problem och hon skämdes över sig själv. Hon kände sig ännu mer skamsen när barnen kom med julpresenter till henne och deras gemensamma Jul. Det var mycket vackra paket inslagna i dyrbart papper och guldglänsande snören. Utom Teddys, hans paket var skrynkligt och i grovt brunt papper. Pappret hade han hittat på ett lager..

Fröken Gustavsson kände stor sorg och olust att öppna Teddys present inför klassen. Några av barnen började att skratta när hon öppnade Teddys paket. Där fanns en brosch med glasstenar och där en del av stenarna fattades. Det var också en parfymflaska som var halvfull.

Hon tystade snabbt klassens skratt och sa att det var en väldigt fin present hon fått av Teddy och satte snabbt på sig broschen, samt tog lite av parfymen demonstrativt på handleden och sa: "Tack snälla, älskade Teddy!" Teddy stannade kvar efter skolans slut bara för att säga:"Fröken Gustavsson, idag så doftade ni precis som min mor brukade göra".

Efter att Teddy lämnat klassrummet satt fröken Gustavsson kvar i klasrummet och grät i minst en timma.

Vissa dagar så stoppade fröken Gustavsson undervisningen med att läsa, skriva och räkna. Hon ägnade istället mycket tid med att prata med barnen om vilka möjligheter som finns i livet. Fröken Gustavsson tog mycket tid och kärlek med Teddy. När hon arbetade med honom, så såg hon tydligt att han levde upp. Ju mer hon uppmuntrade honom desto snabbare fick hon respons. När terminen närmade sig sitt slut, så hade Teddy blivit en av dom smartaste eleverna i klassen. Trots att hon sagt en gång att hon älskade alla eleverna lika mycket, så var Teddy hennes favorit och ögonsten.

Ett år senare, fann hon en lapp instucken i sin dörr, från Teddy. Han skrev att fröken Gustavsson fortfarande var den bästa läraren han någonsin haft i hela sitt liv. Fyra år fram i tiden fick hon en annan lapp från Teddy. Han skrev att han nu avslutat högskolan som tvåa i sin klass och hon var fortfarande den bästa läraren han någonsin haft i hela sitt liv. Efter ytterligare tre år, fick hon ett brev från Teddy som skrev att han lärt sig mycket genom studentåren, han hade kämpade sig igenom allt och hade klarat av det, och skulle snart ta examen med dom högsta betygen. Han försäkrade fröken Gustavsson att hon fortfarande var den bästa läraren han någonsin haft i hela sitt liv.

När ytterligare fyra år hade gått kom en vår ett brev till fröken Gustavsson. Han skrev att han tagit filosofie kandidat examen och gått vidare i studierna. Han skrev att hon fortfarande var hans favorit. Nu var hans namn och signatur lite längre. Nu hette han Medicine Doctor Teddy.

Men historien slutar inte där. Du förstår det kom ett brev till denna vår.Teddy hade träffat en kvinna och han skulle gifta sig med henne. Han förklarade också att hans far hade avlidit för något år sedan och han undrade om fröken Gustavsson ville sitta på den stol på bröllopet, i kyrkan, som annars var avsett för modern till brudgummen. Naturligtvis skrev fröken Gustavsson tillbaka och hon tackade stolt ja. Och vet du vad?

På bröllopsdagen bar hon den brosch som det fattades stenar i. Och hon var noga med att hon använde den parfym som hon fick i gåva av Teddy, vid den sista julhögtiden dom hade haft i skolan.

Efter vigselakten så kramade dom varandra kärleksfullt och Teddy viskade i hennes öra: "Tack, fröken Gustavsson, för att ni trodde på mig. Tack, för att ni fick mig att känna mig värdefull och undervisade mig i att se möjligheterna i mitt liv".

Fröken Gustavsson viskade tillbaka med tårar i sina ögon: "Teddy, du har helt fel. Du var den som lärde mig att se möjligheterna. Jag visste inget om att undervisa förrän jag mötte dig".

Av Lisa - 1 april 2010 10:24

Sitter på fu och försöker söka lite sommarjobb och andra jobb.

Det går inte så bra... jag är så seg.


Men Å kommer hit sen:) det ska bli sååå trevligt och underbart.

Hon är verkligen min bästa vän!

Det var hon som tog med mig till kyrkan 2002. :)

Tacksam så in i norden!


Nej nu ska jag inte skriva mer för nuet.


Puss

Av Lisa - 1 april 2010 09:36

Underbar låt hittade jag idag på spotify!


Så här är texten:


"Holy Holy.

Holy Holy.

Holy holy Lord God almighty.

And we lift our hearts before You as a token of our love.

Holy holy.

Holy holy.


Grecious father.

Grecious Father.

We're so blest to be Your children, grecious father.

And we lift our heads before You as a token of our love.

Grecious father.

Grecious father.


Precious Jesus.

Precious Jesus.

We're so glad that you've redeemed us, precious Jesus.

And we lift our hands before You as a token of our love.

Precious Jesus.

Precious Jesus.


Holy Spirit.

Holy Spirit.

Come and fill our hearts anew Holy spirit.

And we lift our voice before You as a token of our love.

Holy Spirit.

Holy Spirit.


Hallelujah.

Hallelujah.

Hallelujah.

Hallelujah.

And we lift our hearts before You as a token of our love.

Hallelujah.

Hallelujah.


Various Artists – America's 25 Favorite Praise & Worship Choruses, Vol. 4

Här är hela skrivan på Spotify!

Underbara låtar alltså!



Av Lisa - 1 april 2010 00:05

Nu blir det sängen alldeles strax. Ska bara uppdatera färdigt min simsdagbok!

Om släkten Morgan!

Den är kul!


Kram och puss!

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Tillbaka på bloggagratis då. :) Lisa Eriksson, en glad tjej i sina bästa år. Vill ni veta mer om mig så läs min blogg :)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards